Vad är Nålprägling och varför är Nålprägling rätt för er?


Nålprägling är en teknik som används för att göra slitstarka och permanenta märkningar på olika produkter. Det innebär att man med hjälp av en märkutrustning som gör ett mekaniskt nedslag skapar en märkning som faktiskt går ner i själva detaljen. 

När används nålprägling?


Märkning överlag används ofta i samband med spårbarhet för industrin. Det handlar om att kunna märka en detalj med information för att kunna spåra materialets ursprung. Nålprägling används i samband med märkningar som ska klara av lite tuffare miljöer. Märkningen går djupare in i detaljen, detta lämpar sig inte för alla. Läkemedelsindustrin vill t.ex ha släta ytor på alla sina detaljer för att motverka att det samlas baktierer och annat oönskat, då är det istället lämpligare att använda sig av lasermärkning (Läs mer här).

Vill du veta mer kring när det är lämpligt att använda nålprägling kan du läsa en mer utförlig artikel här.
​​​​​​​

Vad finns det för utrustning för nålprägling?


För nålprägling finns det flera olika typer av uppsättningar. Det finns allt från utrustning som sitter i en automatisk produktionslinje till handhållna lösningar. Resultat blir dock detsamma, det handlar mest om vart i processen man vill göra sin märkning och om automation är ett krav.  Populärt idag är olika kombinationsmodeller, de fungerar i både stationärt stativ och som handhållen enhet. Läs mer om nålpräglingsutrustning här.

Vilka material går att märka på?


Du kan nålprägla i princip vilket material som helst, däremot kan det vara svårt att se i många material då nålprägling inte ändrar färgen på något sätt, utan skapar endast nedslag i detaljen.

Vår samarbetspartner


När det gäller utrustning för nålprägling har vi valt att jobba ihop med Technomark. Technomark är en fransk leverantör av märkutrustning och jobbar aktivt för att ha marknadens smartaste och mest användarvänliga mjukvara.

Vi är en komplett leverantör av märkutrustning


Lindholm & Stribo erbjuder kompletta och konkurenskraftiga lösningar för industriell märkning. Vi jobbar med flera olika leverantörer och håller oss hela tiden uppdaterade för att, genom vår egen serviceorganisation, kunna erbjuda service och support. 

För oss är det viktigt att ni ska få en trygg och effektiv lösning baserat på erat behov. Därför erbjuder vi kostnadsfri konsultation och testmärkning.