Nålprägling

Nålpräglingsutrustning används för att göra en mekanisk märkning, oftast i metall. I och med den mekaniska nedslaget är det en metod som kan slita en del på utrustningen. Det är därför av vikt att man använder sig av ett kvalitativt och driftsäkert fabrikat. ​​​Vi har valt att jobba med Technomark, en fransk tillverkare som ligger i framkant på marknaden. Med hjälp av smart mjukvara och självindikaterande servicefunktioner får du effektiva maskiner med en lång livslängd. Normalt använder våra kunder sina maskiner regelbundet under 15 år. Vill du veta mer om Nålprägling har vi skrivit en utförlig artikel här.

Nålprägling som teknik

Nålprägling är en bra metod för att skapa ett bestående resultat. I och med att det skapas
ett mekaniskt nedslag blir märkningen djup och slitstarkt. Du kan märka i plast, trä, sten och metall. Det är en väl fungerande och beprövad teknik som har låg driftkostnad. Det enda i tekniken som är förbrukningsmateriel är själva spetsen.

Med anledning av det bestående resultatet är nålprägling en märkteknik att rekommendera om märkningen utsätts för regelbundet slitage. Nålprägling finns idag även i portabla modeller, vilket gör det till ett bra alternativ om mobilitet
är något ni söker.

​​​​​​​SE BILDER >