övriga tillbehör

Fixturer rullprägling

​​​​​​​
​​​​​​​Våra fixturer för rullprägling är utformade så att operatören kan vara säker på att kraften alltid är jämnt fördelad och en perfekt märkning utförs varje gång. Fixturer är designade med hög precision. För fixturering finns tre modeller, två fasta och en justerbar.

Ståltyper ​​​​​​​


Ståltyper tillhandahålls som standard med bokstäver, siffror och interpunktioner, samt specialtecken. De levereras i färdiga satser eller som enskilda typer. Därutöver kan ståltyper graveras helt enligt kundens önskemål, med t ex specialtecken, logotyper, symboler.

Tillgängliga typhöjder, 1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 4 - 5- 6 - 8 - och 10 mm

Typhållare & stämpeverk

​​​​​​​Vi tillhandahåller en bred sortering av typhållare & stämpelverk, alla tillverkade med högsta kvalitet för en professionell märkning & lång livslängd. Ett stort sortiment med typhållare i vilka man obehindrat kan byta ståltyper efter aktuellt behov. Typhållarna finns av följande typer: linjära, koniska, cirkulära samt för varmprägling. Typhållare enligt ritning kan också tillverkas. Vi levererar stämpelverk tillverkade med högsta kvalitet för hög precision och lång livslängd.

handverktyg​​​​​​​


För manuell användning kan vi erbjuda den smidiga lösningen med automatkörnare som hanteras med handen samt den traditionella handstämpeln som slås med en hammare.


HANDAUTOMATKÖRNARE MED LITEN SLAGFJÄDER

Praktisk, smidig och snabb med en inställbar slagkraft på mellan 0 och upp till 50 kg. Slagfjädern spänns och utlöses enkelt med hjälp av handflatan. Verktyget kan utrustas med bokstäver och siffror i 2,5 mm:s höjd. Därutöver finns speciella symboler som standard, se tabellen nedan. Specialgravyrer kan tas fram med tecken, logotyper etc i enlighet med kundens önskemål, med en höjd på upp till 3 mm.

HANDSTÄMPLAR SOM SLÅS MED HAMMARE


De är tillverkade med samma omsorg och metoder som de utbytbara ståltyperna. Genom sin höga kvalitet och en hårdhet på 59-61 HRC håller dessa handstämplar för användning under lång tid. Finns tillgängliga i följande varianter: standard, "low stress" med rundade profiler eller punkter, samt spegelvända.

Typhöjderna 1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 4 - 5- 6 - 8 - 10 - 12 och 15 mm.